Her er noen bilder fra gårsdagen skautur. Det ble 12 km gjennom Ravnedalen, rundt i Bymarka, langs Otra og i Baneheia. Jeg trives godt i skogen. Det var stille og vakkert, og på veien spiste jeg masse blåbær.

Her er noen bilder fra gårsdagen skautur. Det ble 12 km gjennom Ravnedalen, rundt i Bymarka, langs Otra og i Baneheia. Jeg trives godt i skogen. Det var stille og vakkert, og på veien spiste jeg masse blåbær.
Det er grått ute i dag, men på balkongen er det vår. Der blomstrer påskeliljer og hvite perleblomster.
Disse rundstykkene er enkle og raske å lage. De er sunne og mettende, og i tillegg er de veldig gode :-) Jeg hadde ikke så mye cottage cheese, så lage kun en halv porsjon i dag.
Ingredienser:
4 egg
1 stor boks cottage cheese
litt salt
2 ts bakepulver
400 g havregryn
Ha egg, cottage cheese, salt og bakepulver i en bolle, og bland med stavmikser til klumpene i cottage cheesen er borte. I dag hadde jeg også litt tørka urter oppi.
Tilsett havregryn og bland videre med stavmikseren. Form til rundstykker i ønska størrelse, og legg på stekebrett. Jeg får ca 10 stk av denne oppskriften.
Stekes på varmluft midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter.
![]() |
Kveldstur med geocaching i Baneheia |
![]() |
Furulunden i Mandal |
![]() |
Utsikt fra Duekniben © Stines hverdag |
![]() |
Fyret på Odderøya © Stines hverdag |
![]() |
Kjærrane - Kvislevann © Stines hverdag |
![]() |
Bragdøya © Stines hverdag |
Så har vi kommet til 4.søndag i advent, og alle lysene er tent. Advent betyr komme eller ankomst, Det er ventetid. Vi venter på Jesu ankomst. Vi venter på jul, Vi venter på julefri, på tid med familien, på gaver og på god mat. I år har jeg også ventet på å finne en kjøper til leiligheten min. Nå er ventetiden over, leiligheten er solgt. Det er absolutt årets beste julegave. Nå kan jeg senke skuldrene og bare nyte julen.
Det var første gang jeg laget gulrotsuppe i dag, men den ble veldig god :-) Sunn, mettende og deilig høstmat.
Jeg klarer selvfølgelig ikke å holde meg til en oppskrift, så det ble litt herfra og litt derfra, og slump av det meste, men jeg skal prøve å gi dere en ca oppskrift...
5 gulrøtter
3 små poteter
1 løk
1 kinesisk hvitløk
1 rød chili
1/4 purre
1 l buljong
1 boks kikerter
litt tørket ingefær
litt tørket koriander
litt tørket chili
1 skvett fløte
tørket gressløk
sitronsaft
sukker
Del gulrøtter og poteter i biter på langs. Bakes i ovnen med litt olje og salt på 200 grader i ca 20 min.
Hakk løk, chili, hvitløk og purre. Surres mykt.
Tilsett de bakte grønnsakene, buljong og krydder. Skyll kikertene og ha i kjelen. Kok opp.
Sil av grønnsakene (ta vare på væsken) og kjør dem i en blender (eller bruk stavmikser).
Hel puré og væske tilbake i kjelen, tilsett litt fløte og gressløk, og la det koke opp.
Smak til med litt sukker og sitron, og evnt annet du syns mangler.
Iallefall syns jeg det :) Og mange av vennene mine også. Det italienske brødet foccacia smaker himmelsk og er ikke vanskelig å lage, men d...